Hva er urtemedisin?

Behandling av sykdommer ved hjelp av urter og medisinplanter kalles urtemedisin eller Fytoterapi.

HVA KAN JEG FORVENTE I EN BEHANDLINGSSITUASJON?
Urtemedisin /Fytoterapi blir brukt i behandling i mange sykdommer. Med utgangspunkt i plantenes innholdsstoffer arbeide vi med å gjenopprette balansen i kroppen og stimulere dens selvhelbredende mekanismer.
Man vil som oftest raskt kunne merke effekten av behandling med urter, ved akutte symptomer ofte etter kort tid, ved kroniske sykdommer etter et par uker eller en måned.

De fleste henvender seg i forbindelse med mage/tarm-problemer, hud, hormonsystemet, infeksjoner, hodesmerter, immunsykdommer eller problemer i urinveier eller kretsløp. 
Urtemedisin  benyttes mye ved fordøyelsesbesvær og gjentatte infeksjoner i luftveier og urinveiene. Er også mye benyttet for hormonelle plager, og benyttes hyppig for søvn, avslappende beroligende virkning, og for overskudd og vitalitet. 

Behandling med urter /Fytoterapi kan med fordel gis sammen med annen behandling.

 

Ayurvedisk urtemedisin
Ayurvedisk urtemedisin er en type indisk urtemedisin. Ayurveda er  et av verdens eldste medisinske systemer.  Les mer om Ayurveda her
 
 Bachs blomstermedisin.Blomstermedisin brukes først og fremst ved psykiske og emosjonelle ubalanser. i de fleste tilfeller som supplerende behandling, heller enn primærbehandling. Blomstermedisin har likevel en vidtrekkende og dyptgripende virkning. Blomstermedisin er forskjellig fra urtemedisin. Urtemedisin virker i større grad fysisk og biokjemisk, med klart definerte virkestoffer, og har flere berøringspunkter med legevitenskapens medikamenter enn det blomstermedisinen har. Les mer om blomstermedisin her 

Naturmedisinsk aromaterapi  er bl.a. spesielt egnet ved akutte og kroniske infeksjoner og svekket immunforsvar, stressrelaterte sykdommer, reumatiske plager, smerter i muskler, angstproblemer og ved depresjoner. Plantens livskraft eller energi finnes i den eteriske oljen, som er tilstede i ørsmå mengder. Denne livskraften har vesentlig betydning for den terapeutiske effekten av oljen brukt på mennesker. Eteriske oljer påvirker kropp og sinn. De trenger lett gjennom huden og ned til blodbanen. Massasje og varme gjør at oljene trekker raskere inn. Oljene virker farmakologisk og fysiologisk, og har slik mye til felles med urtemedisinen. 

Grønn Resept | Org.nr: 965129316 | Søgne - Norge | Tlf.: 38 05 05 05 | groennresept@gmail.com