/ Matintoleranse

Matintoleranse

Er det maten som gjør deg syk?

Mat kan forårsake en mengde forstyrrelser i kroppen, da spesielt når kroppen danner antistoffer mot spesifikke matvarer. Er det en allergisk reaksjon, en IgE reaksjon, foregår reaksjonen umiddelbart. Det kan være utslag som feks rennende nese, pustebesvær eller utslett. Fastlegen foretar test av allergier basert på IgE.
Men svært mange går rundt med kroniske plager, også etter å ha fått negativt resultat på en allergitest hos legen, uten å være klar over at det kan være pga en matintoleranse.  Matintoleranse er ikke det samme som allergi.  Matintoleranse kan ofte gi mer diffuse symptomer, og vise seg opptil 72 timer etter inntak, noe som gjør det vanskelig å kartlegge.  De vanligste matvarene å reagere på er kumelk, hvete, gluten, gjær og egg.  Slett ikke alle trenger å teste seg, men kan få hjelp til en eliminasjonsdiett.
 
Er du tvil, kan jeg tilby muligheten for å ta en 

Matintoleranse test.  

Denne prøven analyseres ut fra blod fra en fingerprikk test (kapillærprøve). Prøven tas her på klinikken, Testmetoden er ELISA-metoden, som er en meget anerkjent testmetode bl.a. i forbindelse med testing av HIV.Blodprøvene  sendes til York Laboratories Ltd i York Sciencepark i England. 
Matintoleransetesten (IgA/IgG) tester for 158 vanlige mat og drikkevarer Testresultatet er lett lesbart, men ernæringsterapeuten  vil kunne forklare eventuelle kryssreaksjoner og andre sammenhenger, samt sette inn de riktige tiltakene for å få gjort noe med det som er årsaken til matintoleransen.
 
Du får hjelp til å finne ut hva du kan spise istedet, mens intoleransen behandles. 

Susanne (34) måtte krype opp trappa. Så spiste hun seg frisk.  Les mer 

Grønn Resept | Org.nr: 965129316 | Søgne - Norge | Tlf.: 38 05 05 05 | groennresept@gmail.com