Ayurvedisk medisin

Ayurveda er Indias eldste medisinske system, med opprinnelse for 5000 år siden. Ayu betyr Liv, og veda betyr kunnskap, altså "kunnskap om livet " Dette er vitenskapen om hvordan opprettholde god helse og langt liv. En helhetlig kunnskap om fullstendig balanse mellom kropp, sjel og sinn, som inkluderer følelser og psykologi, på alle nivåer.
For å oppnå dette benyttes terapier som urter, kosthold, fysisk trening, daglige rutiner, yoga, massasje, mantraer og meditasjon. I følge ayurvedisk tradisjon er helse et resultat av balanse mellom de fem elementene; eter, luft, jord, ild og vann. Sykdom oppstår som et resultat av for mye eller for lite av et av disse elementene.
 
En ayurvedisk konsultasjon vil kartlegge din medfødte dominerende konstitusjon, bestemme din Prakruti ; Kapha, Pitta eller Vata. Dette omfatter en detaljert livshistorie og grundig undersøkelse av kroppen, med vekt på kroppsbygning.
 
Når det er diagnostisert en dosha-ubalanse, gis det medisinsk behandling og forslag til livsstilsendringer. Ayurveda behandler sykdommen etter årsak, istedet for bare på symptomnivå, og hjelper hver enkelt til selv å ta ansvar for sin helse og velvære. Ayurveda legger vekt på forebygging, kosthold og livsstil, og har effektive behandlinger for utrensing /avgifting av kroppen.
 
Dagens travle, effektive livsstil gir mange fordeler, men er på samme tid en stor utfordring for det moderne menneske, for både kropp og sjel. Konstant stress og krav er tyngende, og kombinert med stillesittende arbeid, og feil arbeidsstillinger, overbelastes både kropp og sinn.
 
Ayurvedisk massasje og kroppsbehandlinger er berømt for effektiv muskelavslappende effekt, fjerner belastninger og stress, gir smertelindring og hjelper mange til generelt å føler seg bedre. De mest kjente behandlingene er : Abhyanga (kroppsmassasje ) Shirodhara (varm oljestråle på pannen) Peti Sweda, (dampbad ) Podikizhi (massasje med små tøyposer fylt med tørkede pulveriserte urter, oppvarmet i olje eller som Elakizhi , fylt med friske urter for smertelindring.
 
Grønn Resept | Org.nr: 965129316 | Søgne - Norge | Tlf.: 38 05 05 05 | groennresept@gmail.com